hits

Amsterdam guide

  • 25.06.2015, 19:37

Hei! Etter ett forsinket fly kom vi omsider oss fram til Gardemoen natt til tirsdag, men vi rakk ikke toget hjem til Halden og da måtte vi bli værende på Gardemoen til 05.15 på tirsdags morgen. Kom hjem til Halden i 08.00 tiden og da var jeg så sliten at jeg gikk å la meg med en gang. Ganske sliten kan man si! Iallefall, har fått pakket ut kofferten og kommet meg tilbake i hverdagsrutinene, så det var ganske godt. Men det varer ikke lenge for allerede på mandag reiser jeg på en ny ferie og denne gangen går turen til Alicante i Spania!

Jeg likte meg så godt i Amsterdam og følte at jeg ble godt kjent i områdene at jeg har laget en liten Amsterdam guide til dere ut i fra mine erfaringer! En ganske kort, men fin guide. Håper dere liker den :-)

 
TRANSPORT:

I Amsterdam er alle slags mulige typer transport. Sykkeltaxi, vanlig taxi, tog, trikk, buss, scooter, sykler ++. Når jeg og mamma var i Amsterdam benyttet vi oss av sykkeltaxi, vanlig taxi og tog.

Sykkeltaxi er en sykkel med en slags vogn bakpå som man sitter i mens en person sykler for deg. Prisene på dette varierte veldig, men det var mellom 6-12 euro per person. Det er ikke så stor plass i den vognen man sitter i, så jeg vil anbefale den om dere er to stykker.

Vanlig taxi vet jo alle hva er, hehe. Det var taxier med 5 seter og 7 seter, så dette passer nok best om dere er mange. Prisene her varierte også ganske mye, det spørs hvor du skulle. Det jeg la merke til var at takstaturen (der man ser hvor mye penger det koster å ta taxi) i taxien gikk opp i pris selv om bilen stod stille (f.eks i kryss eller lignende). 

Tog var den billigste transporten! Fra Weesp (der vi bodde) til Amsterdam sentralbanestasjon kostet det 3,40 euro per person én vei, og togturen tok 17 minutter. Togene er veldig raske, de er ALLTID tidsnok og det er skjermer inne i toget der det står stoppeplassene og klokkeslett når man ankommer de forskjellige stoppene. I tillegg går togene ofte i timen, så om du mister ett tog er det bare 10-15 minutter til det neste kommer. Det eneste negative med togene var at de ikke hadde toalett, men utenom det er toget det beste alternativet når det kommer til transport. OVERNATTING:

Det finnes flere hundre forskjellige hoteller rundt omkring i Amsterdam og utenfor selve Amsterdam. Vi valgte å booke ett hotell i en liten by som het Weesp som lå 2 mil utenfor Amsterdam. Hotellet vi bodde på het "Het hart van Weesp". Det har 3,5 stjerner og er et helt okei hotell. Det er to etasjer, men desverre ingen heis.. Rommet har en helt grei standar med to enkeltsenger som ser ut som en dobbelseng og ett fint bad. De ansatte er veldig hyggelige og de hjelper deg med bestilling av billetter eller noe annet om du vil det. Frokost er ikke inkludert i prisen, og de serverer ikke middag på hotellet. Man har ett greit utvalg av resturanter i nærområdet ved hotellet, så å få seg mat er ikke noe problem! Rett utenfor hotellet har man en kjempefin utsikt til kanalene i Weesp, så det er en veldig fin beliggenhet. Jeg er veldig fornøyd med Het hart van Weesp! SPISESTEDER:

Pancake bakery: Pancake bakery ligger 5 minutter unna Anne Frank huset. På menyen har de forskjellige omeletter og såklart - pannekaker! Det tok 10-15 minutter før maten kom noe som er helt normalt på resturanter. Porsjonene var STORE, de var så store at jeg ikke klarte å spise det opp fordi jeg var mett etter halve porsjonen! Servicen var kjempebra og jeg var veldig fornøyd og mett når jeg gikk derfra. (Vi spiste ikke på andre resturanter i sentrum, så jeg har ikke flere å anbefale til dere. Bare søk på google på "resturanter i Amsterdam" så får dere opp mange forslag, samt hva andre mener om de forskjellige resturantene.)

SHOPPING:

De Bijenkorf er ett shoppingsenter rett ved Damsquare. I første etasjen har de "luksusbutikkene" som Gucci, Louis Vouitton, Hermés ++ samt sminke fra de kjente merkene Chanel, Mac og mer! I andre, tredje og fjerde etasje har de klær, sko, bøker, interiør, alt man kan be om. I 5 etasje har de resturanter og caféer der man kan kjøpe seg noe godt å spise mens man slapper av i hyggelige omgivelser. 

Kalverstraat er en lang shoppingate med mange butikker, blant annet Topshop, Forever 21! Det er butikker så langt øye kan se og det er masse å velge mellom. 
 

SEVERDIGHETER:

Før jeg og mamma dro til Amsterdam hadde vi tenkt å få med oss mange severdigheter, men desverre hadde vi ikke tid til det. Selv om vi ikke fikk med oss noe særlig med severdigheter hadde jeg alikevell sjekket opp noen på forhånd, og de tenkte jeg å dele med dere! Man kan dra til Anne Frank huset, ta kanalbåter, og mer. 

Anne frank huset er huset Anne Frank og familien bodde i/gjemte seg i under 2.verdenskrig før de ble funnet og tatt til konsentrasjonsleirene. Huset har blitt gjort om til et museum og det er veldig kjent. Det lønner seg å bestille billettene i god tid før man skal til Amsterdam ettersom at det er såpass populært.Kanalbåter er det masse av i Amsterdam. Det er mange forskjellige firmaer som tilbyr kanalbåter. Det finnes kanalbåter med tak og uten tak, samt at det finnes kanalbåter med matserveringer. Her kan man bare velge å vrake! Madde K.K

25.06.2015 kl. 20:02
Dit må jeg en dag!

Ønsker deg en fin sommer :)

Frida Sulistiono

25.06.2015 kl. 21:00
Høres kjempe fint ut!

June Martinsen

25.06.2015 kl. 21:55
høres kjempe fint ut, blir nok enn amsterdam tur snart :)

RebeccaHasselgard

25.06.2015 kl. 22:28
Supre tips, håper på å dra dit en gang i fremtiden! :)

Edel Kristina

25.06.2015 kl. 22:28
Personlig elsker jeg Amsterdam, veldig nyttig med en "guide"!

Malin Våde

26.06.2015 kl. 12:27
For en fin guide!

I høstferien skal vi lande på flyplassen i Amsterdam. Kunne du fortalt meg noe om hvordan den er, siden du har vært der? :-)

mairho

27.06.2015 kl. 13:12
Flotte tips, har såå lyst til å dra til Amsterdam!

Charlotte og Sarah

28.06.2015 kl. 16:31
så fin guide! :D

Becca Alexandra

29.06.2015 kl. 17:29
Malin V: Tusen takk snille du <3 Flyplassen i Amsterdam er STOOOR og det er lange gåavstander mellom hver "avdeling", så det er mye du kan gjøre der! Flyplassen har mange butikker, blant annet Victoria's secret også har de jo såklart Starbucks om jeg husker riktig! Ellers er det internettcaféer der, usikker på om det er gratis eller ikke ettersom at jeg ikke brukte det, men så det. Håper du ble litt mer "klok" nå på flyplassen i Amsterdam, hehe :-)

Malin Våde

29.06.2015 kl. 22:47
Blir spennende å se da :-D

Skal tross alt være der 3t til og 3t tilbake :-)

Becca Alexandra

30.06.2015 kl. 19:59
Malin V: Ja, ikke sant!
Becca Alexandra

Hei! Jeg heter Rebekka, men alle kaller meg Becca. Er 20 år og kommer fra Lofoten, men jeg bor i Halden. Jeg blogger om mitt liv, antrekk, videoer, personlige innlegg og mye mer. Kontakt: beccafarstad@hotmail.com

Search

Bloggdesign