hits

Snart skolestart

  • 12.08.2015, 20:38

Heisann :-)


Dere som har fulgt bloggen min en stund vet jo at jeg sluttet på skolen i Februar. Nå som det nærmer seg skolestart igjen tenkte jeg å skrive ett innlegg om hvordan jeg føler det å begynne på skolen igjen. Kort sagt: jeg sluttet på skolen i Februar pga at jeg slet/sliter med depresjon og angst, og skolen ble rett og slett for mye for meg. Det har gått 6 måneder siden jeg sluttet på skolen, og siden da har jeg jobbet mye med meg selv. Har ikke blitt 100% frisk enda, men jeg er på god vei! Angående skolen nå så kommer jeg til å gå vg2 på nytt igjen, altså da sammen med de som er født i 1998.


Det å begynne på skolen igjen er noe jeg har forbredt meg på helt siden jeg sluttet, og jeg tror jeg er klar. Jeg får bare prøve å holde ut. Det er ikke lett, men jeg må bare klare det. Jeg må trosse angsten og vise meg offentlig igjen. Det har jeg nesten ikke gjort siden jeg sluttet. Så klart har jeg vært ute i byen, på trening, osv, men jeg har prøvd å holde meg mest mulig hjemme eller hos venninner slik at jeg visste at jeg kun var med folk som ikke dømte. Det er det som skremmer meg ved å begynne på skolen igjen. Hva vil folk tenke? Vil folk behandle meg annerledes? Vil folk kanskje dømme enda mer enn før? Jeg er redd, men jeg har blitt bedre og denne gangen skal jeg klare å fullføre vg2. Jeg må bare klare det.

 

Over til noe litt annet! Jeg fikk en kommentar for en stund siden om jeg kunne skrive litt om hvordan jeg kom fram til konklusjonen om å slutte på skolen, og det kan jeg gjøre nå som jeg allerede skriver om skolen, og mine tanker rundt det temaet. Når jeg valgte å slutte på skolen var det noe som jeg hadde tenkt på en stund. Jeg sluttet ikke bare for morro skyld, jeg sluttet fordi jeg trengte det. Det var det beste for min del. Hvordan jeg kom fram til det...ja. Jeg satt hjemme en dag, og hadde ett lite angstanfall. Jeg trivdes overhodet ikke på skolen, noe som jeg ofte gråt over. Jeg var så sliten. Ikke av selve skolen, men sliten av det å møte opp på skolen der det var folk. Folk som visste hvem jeg var og folk som dømte meg. Jeg gjorde det dårligere og dårligere i fagene, jeg hadde mer og mer fravær, og da føltes det rett å slutte istedenfor å presse meg selv når jeg visste at jeg ikke kom til å klare det. Det er jo kjipt for min del at jeg må gå ett ekstra år, men jeg vil heller gå ett ekstra år enn å stryke i mange fag og ha ett høyt fravær.


Mine tips til deg som vurderer å slutte på skolen: snakk med lærerne eller en rådgiver på skolen! De kan gi deg mange fine råd og tips slik at du kanskje slipper å slutte. Enten at de tilrettelegger timene mer for deg, eller noe annet. Det er veldig mye som man kan gjøre for å forebygge det å slutte på skolen. I mitt tilfelle var det ingenting annet enn å slutte som fungerte, men det kan være helt annerledes med deg. Stå på!

 

Kat

12.08.2015 kl. 20:45
Lykke til med å starte på skolen igjen, håper dette året blir bedre for deg :)

Hanne

12.08.2015 kl. 22:13
Masse lykke til. :) Jeg sluttet selv i løpet av tredje året almenn, og starter på igjen året etter. Det var ikke enkelt, men så lenge du er deg selv og står på så er jeg sikker på at du klarer det fint :)

Guro

12.08.2015 kl. 22:35
Lykke tiiil!

Siri

12.08.2015 kl. 23:22
Synes du er tøff som begynner igjen. Stå på, og dette klarer du :)!

- Siri

G U N N N I S

13.08.2015 kl. 08:18
Lykke til Becca :)

Sandra

13.08.2015 kl. 22:12
Masse lykke til på skolestart :)

maiken

13.08.2015 kl. 23:51
Tøft av deg å fortelle om dette , men jeg tror at du er selv den som dømmer deg hardest. Det er så mange som sliter, på ulike vis, du er langt fra alene. Jeg synes du har tatt et godt valg ved å begynne igjen, håper og tror det går bedre denne gangen. IKKE GI DEG

mairho

14.08.2015 kl. 15:35
Huff, det er overhodet ikke gøy å slite med sånt. Håper du får det fint dette skoleåret, og masse lykke til :-)
Becca Alexandra

Hei! Jeg heter Rebekka, men alle kaller meg Becca. Er 20 år og kommer fra Lofoten, men jeg bor i Halden. Jeg blogger om mitt liv, antrekk, videoer, personlige innlegg og mye mer. Kontakt: beccafarstad@hotmail.com

Search

Bloggdesign