hits

Jeg har gått opp i vekt

  • 30.11.2017, 00:00

...Dette innlegget har jeg gruet meg til å skrive, men det er viktig for meg og da må jeg bare gjøre det...

Jeg har alltid vært en slank person. Jeg har alltid hatt pupper og rumpe, samtidig som jeg har hatt en fin kropp. Det siste året har vært ganske tungt for min del. Jeg har avsluttet flere giftige vennskap og har pga dette blitt veldig ensom og alene. Pga dette har jeg trøstespist mat og isolert meg inne. Det siste året har jeg kun vært ute av huset for skole og jobb, ellers har jeg stort sett holdt meg inne. På sofaen. Med pizza og cola. Sjokolade. Potetgull. Ja, all junkfood du kan tenke deg. Det sier seg selv at dette ikke er sunt over en tid, og det har jeg fått erfare nå. For jeg har gått opp i vekt. Og nei, det er ikke snakk om 2-3 kilo, men nærmere...20 kilo. Det gjør vondt å skrive det, fordi jeg syns det er så flaut og ekkelt. For det er det. Flaut. Jeg burde visst bedre enn å proppe i meg junkfood og cola, men når man er ensom og alene er det lett å ikke tenke logisk. Noe jeg får straff for nå. Jeg har aldri hatt lavere selvtillit enn det jeg har nå, og det er ikke en god følelse. For det er jo min feil. Det er jeg som har åpnet munnen og spist. Men hva skal jeg si? Jeg har vært ensom og funnet trøst i mat. Og selv om det ikke hjalp over tid, så hjalp det der og da, og det var det jeg trengte mest. 

Vektoppgangen min har nærmest vært usynlig, men mot begynnelsen av sommeren tidligere i år begynte det og synes at vekten har gått opp. Jeg har fått rundere ansikt og mer former på kroppen min enn tidligere. Jeg har prøvd så godt jeg kan å skjule det, men nå går det faktisk ikke lengre.. Jeg kan ikke skjule at jeg nesten har fått dobbelhake, og jeg kan ikke skjule at jeg har fått større lår. For det går ikke! Jeg har fått slengt anonyme kommentarer etter meg på her på bloggen der folk har kommentert vekten min, men disse kommentarene har jeg slettet med en gang. Hvorfor? Fordi jeg er flau. Jeg syns ikke det er noe kult at jeg har gått opp så mange kilo i vekt på så kort tid. Det er jo ikke sunt! Jeg ser stor forskjell på bilder tatt for et år siden kontra nå. Nå går jeg i store gensere, jeg går aldri i crop tops eller korte kjoler. Rett og slett fordi selvtillitten min er på bånn. Misforstå meg rett. Jeg dømmer ingen som er kraftige, men JEG syns ikke at jeg ser bra ut som overvektig. For det er det jeg er, i hvertfall i følge BMI. Overvektig. 

Heldigvis har jeg innsett dette selv og er i gang med å gå ned i vekt. De siste 2 månedene har jeg drukket 1-2 liter vann hver eneste dag, og bare det har gjort mye. Jeg føler meg mindre tung i kroppen og huden min har blitt mye finere enn den var. Men så er det det med kosthold og trening. Det har vært mye verre. Hvorfor? Jo, fordi jeg liker ikke å være ute i offentligheten lengre. I allefall ikke likte ofte som jeg var før. Men nå blir det forandringer, og jeg skal tilbake til den gamle, trygge og gode kroppen min. Jeg har satt meg som mål å trene 4 ganger i uken og holde meg til én dag i uka med snop og brus. På trening skal jeg være 1-2 timer hver gang, og jeg skal fokusere på kondisjon da det er det som er mest effektivt mtp kaloriforbrenning. Utenom det skal jeg trene musklaturen i rygg/nakke/bryst/skuldre og mage. Jeg skal holde meg unna muskeltrening for lår og ben, rett og slett fordi jeg ikke vil at det skal bli større der, bare mindre.

Jeg skriver ikke dette innlegget for å få medfølelse og sympati, men jeg trenger en plass å dele følelsene mine på. Og for meg er blogg denne plassen. Jeg håper ingen dømmer meg for valget om å dele. Jeg håper heller at dere vil følge meg videre og se kampen min mot å gå ned i vekt. Det er ikke til å skjule at det er lettere å gå opp i vekt enn ned, det har jeg fått erfare! Men jeg er på god vei og nå skal jeg jobbe på så hardt jeg klarer. Ned de 20 kiloene skal jeg uansett. 

Takk for meg.

VIDEO - UNBOXING PRODUCTS FROM LUSH

  • 22.11.2017, 12:00

Mine to hjertesaker

  • 04.11.2017, 23:00

Mange mennesker har en eller flere hjertesaker som står dem nært. Det har jeg også. Jeg har to hjertesaker som står meg nært, og som jeg prøver å hjelpe så godt jeg kan. I dag vil jeg gjerne fortelle litt om dem, hva dem driver med og hvordan akkurat DU kan hjelpe dem! Jeg får ikke noe for å skrive om dette, men det trenger jeg heller ikke. For jeg bryr meg og vil så gjerne spre mer kunnskap og informasjon om disse fantastiske organisasjonene! 
 

- Støtt gatehunder i Bosnia - 

Støtt gatehunder i Bosnia er en frivillig organisasjon som drives av frivillige i Norge og Bosnia. Det sitter 3 damer i Norge som driver facebooksiden dems (finn den HER) der de daglig deler oppdatering og bilder av hundene som de frivillige i Bosnia tar. De har til en hver tid over 100 hjemløse hunder i gården dems i Bosnia. Alle hundene trenger hjem og adopteres ut til mennesker i hele Europa. Før adopsjon får hundene alle vaksiner, undersøkelser og tester som er nødvendige, + pass og annen dokumentasjon. De samarbeider med en fantastisk dyrelege i Bosnia som undersøker hundene hver helg og som passer på at hundene er friske og raske. Å adoptere en hund fra dem er GRATIS, men de tar et lite gebyr for ledsageren som bringer hunden til deg. (Med mindre du selv vil hente hunden i Bosnia). Du finner alle hundene som trenger et nytt hjem HER. 

Å drive en hundegård med så mange hunder koster selvsagt mye penger. Derfor har de startet en Spleis som du finner HER. Det koster gjennomsnittlig 90 000 kr HVER MÅNED for å drive hundegården i Bosnia med mat, medisiner, hundehus, dyrelege, etc. Hver måned kommer det også uforutsette kostnader som kan gjøre at det blir dyrere. Om du har noen kroner til overs så vær så snill å doner. Om du ikke har det så kan du dele Spleisen med venner og familie.

- Potespor i hjertet - 

Potespor i hjertet er i likhet med Støtt gatehunder i Bosnia en frivillig organisasjon som drives av to damer i Trøndelag. De jobber for å hjelpe hjemløse og eierløse katter i Trøndelag-området. Dessverre har de ingen "bygning" eller lokale de kan holde kattene i og derfor er de avhengige av fosterhjem. Så om du bor i området og kan ta til deg en katt (eller flere for den saks skyld) så kan du kontakte dem på facebook HER. Du kan også adoptere fra dem om du ønsker det!

De har også startet en Spleis som du finner HER. Der kan man donere penger for å hjelpe dem å bygge et nødhjem for hjemløse og eierløse katter i Trøndelag området. Hver krone hjelper, om det er 1 krone eller 1000. ALT hjelper! Det er spesielt viktig å få til dette så fort som mulig, for nå nærmer vinteren seg og det blir bare kaldere og kaldere ute. Katter har pels, men akkurat slik som oss mennesker så kan katter fryse ihjel ute. Og det skjer dessverre ofte med eierløse katter. Om du ikke har noen kroner til overs som du kan donere så kan du spre Spleisen med dine venner og familie på sosiale medier. Tenk om alle kunne donert én krone. Det hadde hjulpet så mange katter der ute! Vær så snill. Doner. Hva enn du kan. 

Du kan også sette dem opp på Grasrotandelen din ved å logge deg inn på Norsk tipping og søke med dette nummeret: 915 780 571. Det vil si at når du tipper Lotto/Joker/Extra ++ så får Potespor i Hjertet 5% av beløpet du spiller for. Det koster ingenting å ha dem som grasrot og det påvirker ikke vinnersjansene dine! De får utbetalt pengene 4 ganger i året.

Det trengs også garantert frivillige eller fosterhjem for katter/hunder i ditt nærområde. Dyrebeskyttelsen har mange avdelinger som er spredt over hele landet, så ta kontakt med din nærmeste om du kunne tenke deg å være frivillig eller fosterhjem. 

Becca Alexandra

Hei! Jeg heter Rebekka, men alle kaller meg Becca. Er 20 år og kommer fra Lofoten, men jeg bor i Halden. Jeg blogger om mitt liv, antrekk, videoer, personlige innlegg og mye mer. Kontakt: beccafarstad@hotmail.com

Search

Bloggdesign